De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Cursus Asset Management afgerond

11 juli 2022

Begin juli is de cursus Asset Management bij Waterschap Noorderzijlvest afgerond. Ongeveer 185 deelnemers werden in groepen van 15 personen in twee dagdelen op de hoogte gebracht van asset management. De reacties op de cursus waren positief en de leerdoelen zijn zeker behaald.

De deelnemers hebben geleerd elementen van asset management terug te zien in hun werk. Vragen als: ‘Waarom doen we het zo?’ en ‘Kan het ook anders?’ komen nu terug op de werkvloer. Als een groep deelnemers al bekend was met de materie, werd er dieper op de stof ingegaan. Voor andere deelnemers was dit een eerste kennismaking met asset management.

De praktijkcasussen in groepen uitwerken is erg goed bevallen. Ook voor Waterschap Noorderzijlvest heeft deze cursus veel nieuwe informatie opgeleverd. Zo is er een lijst met knelpunten gemaakt, waar samen met de deelnemers oplossingen voor gezocht worden. Het waterschap maakt een e-learning over asset management voor mensen die de cursus (deels) niet hebben gevolgd en voor nieuwe medewerkers. Docenten van CIV Water leveren hierbij didactische ondersteuning. De hoogtepunten van de cursus worden ook meegenomen in de werkoverleggen met andere collega’s.

Wat is asset management? Lees dat hier.

« Nieuwsoverzicht