De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Cursus ‘Beheer’ afgerond

20 juni 2022

Van onze docent Reinout Groot

Woensdag 15 juni is de cursus ‘Beheer’ voor werknemers van de waterschappen ‘Rijn en IJssel’ en ‘Zuiderzeeland’ afgerond.  Alle tien deelnemers hebben de cursus op mbo niveau 4 succesvol afgerond. De cursus had een omvang van 30 lesdagen gedurende 1 dag per week. Er zijn drie modules behandeld:  Beheer,  Wet- en regelgeving en Calculeren/plannen.
Als eindopdracht hebben de deelnemers een beheer-/inrichtingsplan gemaakt wat toepasbaar is binnen hun werkgebied. Ze hebben deze plannen op 8 juni gepresenteerd. Het zijn mooie producten geworden, complete plannen waarin alle aspecten van de cursus in combinatie met hun eigen werkgebied terug te vinden zijn.

We hebben tijdens de cursus weer veel gebruikgemaakt van ‘kenniswerkers’, vakmensen uit de waterschappen met hun expertise. Dit was volgens de deelnemers een gouden greep, hier hebben ze het meeste van geleerd. Ook het feit dat medewerkers van twee waterschappen hebben meegedaan heeft goed uitgepakt. Bij een ander in de keuken kijken blijkt zeer waardevol. De deelnemers hebben de cursus  als positief ervaren, de lessen zijn voorbij gevlogen.

Gedurende de cursus is gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende competenties en dat is ook gemeten. Afgesproken is dat we elkaar over een jaar weer ontmoeten. Dan kunnen we zien hoe de ontwikkeling bij de deelnemers heeft uitgepakt en kunnen we het rendement van de cursus meten.

« Nieuwsoverzicht