De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Wendbaar Vakmanschap

Wendbaar Vakmanschap begint steeds meer een begrip te worden. CIV Water verwerkt Wendbaar Vakmanschap in alles wat wordt georganiseerd. Door te werken aan Wendbaar Vakmanschap draagt CIV Water bij aan de ontwikkeling van de vakmensen van de toekomst in de watersector. Een wendbaar vakman heeft de juiste kennis, vaardigheden en beroepshouding nodig om te kunnen omgaan met veranderingen in zijn of haar werkveld.

CIV Water heeft daarom aantal wendbare vakmannen- en vrouwen geïnterviewd over hoe zij Wendbaar Vakmanschap zien. Allen zijn in verschillende rollen betrokken bij CIV Water.

Robbert de Geus, docent bij MBO Life Sciences.

“Duik af en toe het onbekende in. Stel je open voor nieuwe dingen. Dat is volgens mij wendbaar. Dat je dingen gaat doen, die je nog niet kan.”

Lees hier het volledige interview

Helmuth Lenting, Specialist Coördinator Reststromen bij Vitens.

“Je moet als wendbaar vakman blijven leren. Door opleidingen te blijven volgen kom je steeds weer een stapje dichter bij je gewenste einddoel. Wendbaar Vakmanschap is ook een manier van verbinden van het oude vakmanschap en het nieuwe.”

Lees hier het volledige interview

Marscha van der Wiel, Specialist bij WLN, Water Laboratorium Noord.

“Wendbaar Vakmanschap is voor mij dat je open minded en flexibel bent. Je moet kunnen schakelen en kunnen verplaatsen in een ander of in ander soort werk. Aanpassingsvermogen is daarbij ook belangrijk. Het helpt ook dat je leergierig bent en makkelijk leert. Wendbaar Vakmanschap is als je in staat bent je eigen kwaliteiten te ontdekken en ook toe te passen.”

Lees hier het volledige interview

Heleen Tiescheffer, Trainer/coach en adviseur HRM bij Waterschap Drents Overijsselse Delta.

“Wendbaar vakmanschap is voor mij: nieuwsgierig zijn, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en daadkracht tonen. Maar nieuwsgierigheid vind ik het allerbelangrijkst. Verdiepen in de dingen die mogelijk zijn binnen je huidige werk en buiten je werk. En om je heen kijken. Ze zeggen dat stilstand achteruitgang is en dat is het ook op de lange duur.”

Lees hier het volledige interview met Heleen.