De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Wendbaar Vakmanschap - Heleen Thiescheffer

Heleen Thiescheffer is trainer/coach en adviseur HRM bij Waterschap Drents Overijsselse Delta

‘’Vakman en wendbaar zijn twee woorden die bij elkaar horen. Een vakman is iemand die zijn vak verstaat en daarin bekwaam is. En dat heeft te maken met vaardig zijn, de juiste attitude hebben en kundig zijn. Bekwaam zijn betekent dat je je realiseert wat het effect is van wat je doet. Bewegen is daarin essentieel, anders is het vakmanschap gewoon niet haalbaar. De context waarin je je werk doet is constant in beweging, je moet wel meebewegen.’’

“Wendbaar vakmanschap kun je niet afdwingen, mensen opdringen om te leren helpt niet, het moet vrijwillig gaan. En dat maakt het soms lastig. Veel mensen voelen zich niet comfortabel als ze zich ontwikkelen en dat is logisch, want je stelt je kwetsbaar op als je iets nieuws leert. Laat ze nieuwsgierig zijn en daag ze uit om iets anders te doen. Sluit aan bij hun leefwereld. De wereld om ons heen innoveert en er gebeurt van alles in de techniek. Voor het werk heeft dat absoluut impact.”

“Ik heb zelf meerdere werkgevers gehad en vind dat dat ook één van de aspecten van ‘’wendbaar’’ is. Kijken in verschillende keukens, je aanpassen en je eigen ideeën inbrengen en regie pakken. Zo kun je je wendbaarheid sturen. Ik heb niet altijd vrijwillig gekozen om te wisselen van werkgever, maar het maakte mij wel wendbaarder. Elke werkgever heeft zijn cultuur en zijn aanpak en sowieso werken vanuit een andere rol geeft een brede kijk. WDODelta is een werkgever met 560 mensen in dienst. Hiervoor deed ik hetzelfde werk bij een waterschap met ruim 200 mensen in dienst. Dat was echt essentieel anders, ook al had ik dezelfde taak. Het heeft te maken met de omvang en ook met een andere visie van de organisatie, een andere manier van omgaan met elkaar en hoe je procedures gebruikt. Hoeveel ruimte en vrijheid krijg je en hoeveel ruimte durf je te pakken, dat maakt verschil. Ik wil opleidingen en cursussen blijven volgen. Ik vind het leuk en belangrijk om wendbaar te blijven, open te staan voor vernieuwing en te blijven leren.”

“Iedereen kan op zijn eigen manier wendbaar zijn, of je nu waterschap vakman bent of directeur. Bij beiden wordt er verwacht dat je om je heen blijft kijken en dat je mee beweegt. Voor de directeur betekent dat natuurlijk heel wat anders dan voor de waterschap man. En de impact is ook verschillend. Iedereen moet op zijn eigen niveau wendbaar kunnen zijn.”

“Wendbaar Vakmanschap is nodig. Er gebeurt van alles in het werkveld. Dat zijn redenen en aanleidingen om in beweging te komen. De digitale transitie, de mondige burger, de klimaatverandering, je hebt ermee te maken. Mee veranderen, je eigen invloed aanwenden in de situatie waarin jij participeert. Niet iedereen komt automatisch in beweging en wil gaan leren. Leren gebeurt niet alleen in de schoolbanken, integendeel, het gebeurt vooral op de werkplek. Laat mensen leren op een manier die bij hen past.”

“Wendbaar vakmanschap is voor mij: nieuwsgierig zijn, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en daadkracht tonen. Maar nieuwsgierigheid vind ik het allerbelangrijkst. Verdiepen in de dingen die mogelijk zijn binnen je huidige werk en buiten je werk. En om je heen kijken. Ze zeggen dat stilstand achteruitgang is en dat is het ook op de lange duur.”