De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Wendbaar Vakmanschap - Marsha van der Wiel

Marsha van der Wiel is Specialist bij WLN, Water Laboratorium Noord.

‘’Ik vind mijzelf wendbaar vakvrouw. Bij WLN ben ik begonnen als PCR Analist, Op een gegeven moment werd er gezocht naar een innovatie analist. Als ik niet kenbaar had gemaakt dat ik daar interesse in had en een geschikte kandidaat was, dan was er iemand van buiten aangetrokken. Nu kreeg ik de functie als innovatie analist. Gedurende de jaren kreeg ik de ambitie om leidinggevende te zijn. Toen de mogelijkheid zich voor deed kreeg ik de kans om als leidinggevende aan de slag te gaan. Dus dat is een stukje Wendbaar Vakmanschap. Dat je vanuit je kennis en drive toch een andere kant op in gaat. Maar ook de organisatie was daar wendbaar in, want die hebben mij die kans gegeven.”

“Meegroeien met de organisatie, kijken waar kansen liggen en dan aangeven dat je in aanmerking wilt komen voor bepaalde functies, wendbaar zijn moet vanuit jezelf komen en als de organisatie daarin mee kan en wil gaan zijn zij ook wendbaar.”

“Door de verschillende dingen die je kan doen en mag meemaken, ontdek je wat je leuk vind en waar je krachten liggen. En als je dat toelaat, dan word je wendbaar.’’

Marsha heeft de opleiding tot Analist gedaan. Doordat Marsha open staat voor nieuwe dingen, is ze veel meer dan Specialist, ze kan op meer plekken worden ingezet en dat maakt haar wendbaarder.

‘’Hoe je het ook wendt of keert, je moet zelf kenbaar maken dat je iets kan en wil. Je hoeft het niet te kunnen, je kan het ook leren. Het moet wel in je zitten, het wendbaar zijn’’

“Wendbaar Vakmanschap is voor mij dat je open minded en flexibel bent. Je moet kunnen schakelen en kunnen verplaatsen in een ander of in een ander soort werk. Aanpassingsvermogen is daarbij ook belangrijk. Het helpt ook dat je leergierig bent en makkelijk leert. Wendbaar Vakmanschap is als je in staat bent je eigen kwaliteiten te ontdekken en ook toe te passen.”