De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Wendbaar Vakmanschap - Robbert de Geus

Robbert de Geus is docent bij MBO Life Sciences in Leeuwarden. Robbert is een goed voorbeeld van een Wendbaar Vakman, alleen zag hij dat zelf in eerste instantie helemaal niet.

“Ik zie het als mijn werk om van onze studenten/deelnemers  wendbare vakmannen te maken. Het verbaasde me dan ook dat collega’s mij een wendbaar vakman noemde, zo had ik er zelf namelijk nog niet over nagedacht. Voor mij is het normaal om na te denken over mijn ontwikkeling en hierin initiatief te nemen. Wat ik lastig blijf vinden is wat nu precies de definitie is van Wendbaar Vakmanschap.”

Robbert heeft voor CIV Water het Vitens drinkwatertechniek opleidingstraject opgezet en uitgevoerd. “Ik leerde de deelnemers om betere operators te worden. Ik haalde ze uit de comfortzone en leerde hen om verder te leren kijken dan hun neus lang is. ” vertelt Robbert over het traject. “Ik bracht ze zelflerend vermogen bij. De deelnemers waren zelf verantwoordelijk voor de casus en het eindresultaat.”

“Je moet vertrouwen op een goede afloop. Je moet ook nieuwsgierig zijn en niet bang zijn voor iets nieuws. Je moet jezelf vertrouwen.”

Robbert noemt nog een aantal punten, waarvan hij denkt dat het onderdeel is van wendbaar vakmanschap. “Regie nemen op eigen leren, het werk wat je nu doet kan over vijf jaar heel anders zijn.” zegt hij. “Je laat los wat je deed en je leert jezelf nieuwe dingen aan om je werk goed uit te kunnen voeren. Ook gebruikt een wendbaar vakman zijn of haar netwerk om problemen op te lossen, wie kan ik voor welk probleem bellen? Een wendbaar vakman vraagt om hulp, maar geeft ook zeker hulp om anderen wendbaar te houden en om kennis over te dragen” Robbert voegt nog toe: “Pipi Langkous zegt: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.’”

“Wendbaar vakmanschap is aanpassen aan de situatie, weten waar je kennis vandaan haalt, zelf nadenken, zelf initiatief nemen.” noemt Robbert op. “Maar ook motiveren, uit je comfortzone stappen en grenzen opzoeken. Maar het belangrijkste is dat de organisatie ook moet meebewegen.”

Robbert houdt zelf best wel van het oude. “Ik hou niet altijd van het nieuw.” voegt hij toe. “Ik dwing mezelf in het werk om nieuwe dingen te doen. Als ik gevraagd word voor vernieuwende werkzaamheden, dan wil ik dat graag combineren met werkzaamheden die ik al eerder heb uitgevoerd. Anders loopt mijn hoofd over. Van nieuwe klussen of projecten krijg je nooit spijt denk ik, het oude verdwijnt toch  uiteindelijk altijd.”

Robbert heeft nog een tip om wendbaar vakman te worden: “Duik af en toe het onbekende in. Stel je open voor nieuwe dingen. Dat is volgens mij wendbaar. Dat je dingen gaat doen, die je nog niet kan.”