De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Artikel H20 Waternetwerk

10 maart 2022

H20 Waternetwerk hebben naar aanleiding van het laatste nieuwsbericht een mooi interview gehad met Pieter Hoekstra en Erna van der Werff  van Learning Hub Frysland.

Vakmanschap mbo’ers versterkt in Europees project

De Europese Unie heeft een bedrag van 4 miljoen euro toegekend aan een samenwerkingsproject voor het versterken van het vakmanschap van mbo’ers in de watersector. Hieraan doen regio’s uit vijf landen mee, waaronder Friesland. Studenten en professionals krijgen extra kansen om internationale ervaring op te doen.

Het initiatief heet Platform of Vocational Excellence Water (PoVe Water) en wordt vier jaar lang financieel ondersteund door de EU. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water) en Learning Hub Friesland hebben dit platform opgebouwd onder de vlag van het Friesland College.

“Door de internationale samenwerking maken we watergerelateerde opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs superaantrekkelijk voor jongeren”, zegt directeur Erna van der Werff van Learning Hub Friesland. “Hiermee stimuleren we dat zij worden opgeleid tot wendbare vakmannen voor de toekomst. Daar zit de watersector echt om te springen.”

Tijdens een pilot in 2020 en 2021 is al de basis gelegd, vertelt Pieter Hoekstra, programmamanager bij het CIV Water. “Brussel was onder de indruk van hoe wij het aanpakken bij het innovatieve ecosysteem van de WaterCampus in Leeuwarden. Hierbij worden onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven aan elkaar gekoppeld, om de ontwikkeling van vakmanschap te stimuleren. Aan de hand van ons voorbeeld is er een Europese blauwdruk voor excellent mbo gemaakt die op allerlei terreinen zal worden toegepast. Dat heeft geleid tot een EU-programma voor de periode tot en met 2027 waarin 400 miljoen euro zit.”

Lees hier het hele artikel. 

« Nieuwsoverzicht