Internationaal

Al sinds 2013 verbinden wij werkveld en onderwijs om kennis binnen de watersector te ontwikkelen en te behouden. Na jarenlange samenwerkingen en talloze succesvolle ontwikkeltrajecten in Nederland, hebben we ons ook op internationaal niveau gericht. Hiermee kunnen wij wereldwijd studenten en professionals voorzien van kennis en vaardigheden die nodig zijn om wendbare vakmensen te worden.

CIV Water

Tijdens een business evenement van de WaterCampus Leeuwarden in 2014 heeft onze programma manager, Pieter Hoekstra een presentatie gegeven aan bedrijven in de watersector. Deze inspirerende presentatie had een grote impact, waardoor de EU-vertegenwoordiger van Wetsus en de WaterCampus ons direct heeft benaderd om samen te werken aan het verbinden van mbo-opleidingen en organisaties met buitenlandse partners.

Voorbeelden hiervan zijn het PoVE Water project en het BARCOVE project, waarmee we grenzen hebben verlegd en lange termijn relaties hebben gecreëerd. Zo zijn samenwerkingen op internationale schaal gerealiseerd, gericht op het verbeteren van de ontwikkeling voor mbo-studenten in de watersector.

 

PoVE Water project

In 2014 heeft de Europese Unie onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de ontwikkeling van mbo-studenten te stimuleren. Ze zochten naar een blauwdruk om het werkveld en het onderwijs in het buitenland met elkaar te verbinden. Daarvoor hebben ze contact gezocht met CIV Water. Vijf jaar later kreeg dit een duwtje in de rug toen wij een subsidie ontvingen die de start van het project mogelijk maakte. Zo ontstond het PoVE Water project, wat staat voor Platform of Vocational Excellence. Dit project richt zich op educatie, en kennis- en vaardighedenontwikkeling van de mbo-studenten. 

Een van de initiatieven van PoVE Water is het internationale ontwikkeltraject ‘Projectweken Water’. Dit project geeft internationale studenten de kans om samen te werken en meer te leren over onder andere waterzuivering en het testen van waterkwaliteit. Zo kunnen de studenten hun kennis en vaardigheden vergroten en zich ontwikkelen op het gebied van watermanagement.

BARCOVE project

Building an Applied Research Facility Into CoVE, oftewel BARCOVE, is een project dat in 2023 is gestart. Dit project is opgericht naar aanleiding van het succes van het PoVE Water project. Het BARCOVE project richt zich op het verbeteren van de onderzoekvaardigheden van de mbo-4 student. Normaal gesproken krijgen alleen hbo- en wo-studenten de kans om te werken aan onderzoeken in de watersector. Dit project biedt een unieke kans om onderzoek toe te passen in de praktijk voor de mbo-student. Niet alleen richt BARCOVE zich op wateronderzoek, maar ook op stedelijke vergroening.

Momenteel werken wij hard aan de ontwikkeling van nieuwe internationale projecten. We kunnen niet wachten om deze projecten met jou te delen, dus houd deze pagina vooral in de gaten.

Ontwikkeltraject starten

Samenwerking tussen deze ontwikkelpartners leidt tot innovatieve oplossingen voor vraagstukken binnen de watersector en draagt bij aan de ontwikkeling van wendbare professionals voor de watersector. Wil je ook een bijdrage leveren aan een van onze ontwikkeltrajecten, of zelf samen met ons een ontwikkeltraject opzetten?

Onze internationale partners

CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water
CIV Water

Samenwerken aan wendbare vakmensen

Samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en andere organisaties is essentieel voor de ontwikkeling van wendbare vakmensen voor de watersector. We zijn trots op de samenwerkingen die we al hebben opgebouwd met diverse partners. Zo werken wij samen met diverse gerenommeerde onderwijsinstellingen, toonaangevende bedrijven en andere organisaties die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling en innovatie in de watersector.