De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Cursus ‘beheer’ gestart

1 oktober 2021

Door docent Reinout de Groot

29 september zijn we vanuit CIV Water gestart met een cursus ‘Waterbeheer’. De cursus is een afgeleide van de opleiding ‘Waterbeheer’ die al eerder is aangeboden.
Het verschil tussen de opleiding en de cursus is dat er geen mbo diploma wordt afgegeven en dat de vakken Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan/burgerschap niet worden aangeboden in de cursus. Voor het overige is het een echte mbo niveau 4 cursus met de onderdelen die ook in de opleiding zaten.

We zijn gestart met zes medewerkers van Waterschap Rijn en IJssel en drie medewerkers van Waterschap Zuiderzeeland. Mooi om te zien is dat er vanaf de eerste dag een groepsband ontstaat en dat de cursisten interesse hebben in de werkwijze van het andere waterschap.
Er zit veel verschillende vakkennis en vakvaardigheden bij de cursisten waar we dankbaar gebruik van maken. De leeftijd van de cursisten varieert van 25 tot 58 jaar.

De cursus wordt georganiseerd als rondreizend circus. Gedurende 30 cursusdagen (één dag per week) zitten we niet op een vaste plek, maar wordt de cursus aangeboden op plaatsen waar wat te zien of te halen valt. Ook maken we gebruik van de expertise van de waterschappen en wordt 30% van de lessen verzorgd door deze mensen. In de praktijk en door de praktijk.

De eerste cursusdag was op het hoofdkantoor van Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem. De tweede cursusdag was bij Waterschap Zuiderzeeland, op het steunpunt in Lelystad.
Komende week zijn we te gast in Zevenaar van waaruit we het gebied in gaan….

De cursus bevat 3 modules;  
1. Inventariseren, monitoring en beheer
2.  Wet- en regelgeving
3.  Calculeren en plannen
 

De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht die over deze modules heen loopt.

« Nieuwsoverzicht