De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Fijne kerstdagen!

20 december 2019

Beste,

2019 loopt weer ten einde. Wat was dit een innovatief jaar! We hebben weer prachtige ontwikkeltrajecten opgezet. Zo zijn we een nieuwe samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer en It Fryske Gea, om de opleiding ‘Waterbeheer voor natuurbeheerders’ vorm te geven. In januari is de opleiding Analist van de Toekomst gestart; gezamenlijke opleiding bestaande uit meerdere modules met WLN en Vitens. Diverse scholen hebben door ons ontwikkelde keuzedelen afgenomen en we waren voor het eerst op de Career Days van Jet-Net & TechNet in Zwolle om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de watertechnologie. Studenten procestechniek van MBO Life Sciences draaiden voor het eerst mee in de bedrijfstraining Drinkwatertechniek van Vitens.

Er is hard gewerkt aan verduurzaming. Binnen het innovatieve ecosysteem WaterCampus en het netwerk van CIV Water met scholen en bedrijven wordt de toegevoegde waarde steeds duidelijker en worden er meer samenwerking trajecten opgezet en uitgevoerd.

Kers op de taart zijn de twee subsidies die CIV Water toegekend heeft gekregen. Op 25 juli hebben een Europese subsidie van bijna 1 miljoen euro toegekend gekregen. Van dit bedrag is ruim 40% voor de Friese partners, te weten Friesland College/CIV Water, Vitens en Learning Hub Friesland. Doel van deze subsidie is een Europees Platform voor Vocational Excellence (PoVE) voor de watersector in Europa oprichten.

In oktober kregen we 1 miljoen euro voor de scale-up subsidie ‘Hybride lerend systeem water’. We willen een hybride leeromgeving realiseren, waarin onderwijs en bedrijfsleven met elkaar samenwerken, samen onderwijs verzorgen en van elkaar kunnen leren.

We staan niet stil en door het toekennen van de subsidies kunnen wij ook in 2020 op volle kracht door. Het belooft een prachtig jaar te worden, vol met innovatieve projecten. Wij hebben er zin in.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Graag zien we iedereen weer in het nieuwe jaar. Wij zijn er weer op 6 januari. 

« Nieuwsoverzicht