Een Broodje Met?

21-03-2024

Gemeente Leeuwarden maakt kennis met het MAB tijdens "Een Broodje Met?"

Op donderdag 21 maart 2024 verwelkomde de WaterCampus een groep van ongeveer 25 mensen van de gemeente Leeuwarden voor het concept “Een Broodje Met?”. Deze bijeenkomst bood een unieke gelegenheid om de gemeente kennis te laten maken met de WaterCampus en CIV Water, maar vooral met de enthousiaste  studenten van het Milieu Adviesbureau (MAB).

Tijdens deze bijeenkomst stonden de studenten van het MAB centraal, die hun recente projecten presenteerden. Momenteel zijn ze bijvoorbeeld bezig met een onderzoek naar zelfdrinkende boombakken, voortkomend uit het project BOSK. De sessie was erg waardevol omdat de studenten de input van de deelnemers weer kunnen gebruiken in nieuwe projecten binnen het MAB.

CIV Water

Het MAB

Het Milieu Adviesbureau, onderdeel van de opleiding Water, Aarde & Klimaat binnen MBO Life Sciences, wordt geleid door tweede- en derdejaars studenten. Hun missie? Het overbruggen van de kloof tussen onderwijs en het werkveld door zich te richten op relevante vraagstukken. Opdrachtgevers dienen hun opdrachten in via de website, waarna het bureau passende opdrachten selecteert. Het ultieme doel is om studenten te vormen tot flexibele werknemers met de nieuwste kennis en vaardigheden. Het bureau neemt opdrachten aan op uiteenlopende gebieden, variërend van water en milieu tot ecologie en duurzame energie. Ook werken ze samen met de opleiding groen binnen de school. Met behulp van state-of-the-art faciliteiten zoals het laboratorium en het Water Applicatie Centrum, voeren ze zowel veldwerk als analyses uit met geavanceerde apparatuur, waaronder grondboren, microscopen en vangnetten.

mab.frl

De ontmoeting tussen de gemeente Leeuwarden en het Milieu Adviesbureau belooft niet alleen waardevol te zijn voor de studenten, maar ook voor de verdere ontwikkeling van duurzame oplossingen en samenwerkingen binnen de regio. We kijken uit naar meer inspirerende uitwisselingen in de toekomst!