Het 10-jarig bestaan van CIV Water

13-04-2023

Het 10-jarig bestaan van CIV Water

Woensdag 29 maart was het groot feest. CIV Water bestond namelijk 10 jaar! Reden voor een feestje.

In een interview legde de dagvoorzitter programma manager Pieter Hoekstra het vuur aan de schenen. Pieter liet zich niet uit het veld slaan en vertelde vol trots hoe CIV Water zich heeft ontwikkeld vanaf het begin tot nu. CIV Water zou namelijk maar vijf jaar bestaan. Ook kregen gasten de kans om te vertellen wat CIV Water voor hun organisatie heeft betekend.

Tijd voor discussie

CIV Water

Er volgde daarna een pittige discussie. In een ‘Lagerhuis-setting’ werd er gediscussieerd over twee stellingen: ‘Diploma’s moeten worden afgeschaft’ en ‘Studenten mogen zelf weten wanneer ze naar de les gaan, verplicht aanwezig zijn hoeft niet meer’. Er werd goed gediscussieerd en beide kanten hadden goede argumenten waarom ze voor of tegen de stelling waren.

Mbo-docent van het jaar

CIV Water

Als gastspreker was Amin Asad uitgenodigd. Amin doceert recht in zowel het mbo als hbo en werd in 2021 docent van het jaar. Hij vertelde zijn indrukwekkende vluchtverhaal uit Irak en hoe hij zijn studenten motiveert. Hij heeft geen succesformule om studenten aan een stageplaats te helpen, maar gelooft heilig in verbinding en opbouwen van relaties. Zonder relatie, geen prestatie.

Onthulling

CIV Water

Als kers op de taart liet Pieter de boel symbolisch exploderen en werd het prachtige nieuwe logo onthuld én ging de nieuwe website van CIV Water live. Een resultaat om trots op te zijn die niet mogelijk was geweest zonder de samenwerking met Digital Agency Junction en marketingbureau Wettermerk.

Georganiseerd door mbo-studenten

CIV Water

Studenten van de opleiding Event Management en Podium & Evenemententechniek van het Friesland College organiseerden het feest. Zij konden zo praktijkervaring op doen, iets CIV Water erg belangrijk vindt. Zij regelden onder andere licht, geluid en entertainment. Zo zorgden de studenten theater voor een ludieke actie vlak na het onthullen van het nieuwe logo. Verstrooide professors gaven iedereen een reageerbuisje met een blauwe drinkbare ‘substantie’, waarop met z’n allen werd geproost op nog 10 jaar CIV Water.