Nationale projectweek Water 2024

04-06-2024

Van arduino’s tot suikerbrood in Lenten

Hoe gaat dat als je als ‘groentje’ tussen de experts zit die een nationale waterweek organiseren? Dan word je heel stil.

Wat een kennis, organisatietalent, improvisatievermogen en flexibiliteit zit er dan aan tafel!

Maar liefst 16 studenten van het Deltion College uit Zwolle, Noorderpoort in Groningen en Firda Leeuwarden gaven zich op voor deze nationale projectweek. En wat een leuke week hebben we gehad. Maandag stond in het teken van de theorie van waterzuivering en een workshop Arduino. Voor de leken onder ons: met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen. Op basis van deze input kan een Arduinoschakeling autonome actie initiëren door het afgeven van digitale en analoge outputsignalen. Dat dus.

Dinsdag was een dagje bikkelen met de theorie van waterverontreiniging en wetgeving. Ook mochten we nog even praktisch aan de slag met het bouwen van een waterzuivering. Woensdag was voornamelijk ontspanning op het Kameleoneiland en lekker in de buitenlucht. In de ochtend was er een presentatie over watermanagement en in de middag gingen we het water op met een boot. Donderdag vertrokken we naar de RWZI in Grou om de week af te sluiten met prachtige presentaties van de deelnemers.

Ontzettend leuk om mee te maken als organisatrice. Wat heb je dan toch een leuke baan!