Nieuwe knappe koppen en gouden handjes voor Watersector

08-10-2015

Nieuwe knappe koppen en gouden handjes voor Watersector

De watersector is continu op zoek naar ‘knappe koppen’ en ‘gouden handjes’ met passie voor de watersector.’ Met deze woorden opende Micha van Akkeren, secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân, namens het Kernteam Human Capital van Topsector Water het college. Ruim 1000 leerlingen uit allerlei delen van het land liepen vervolgens in het WTC nieuwsgierig naar de bakken water, zakken zand, krioelende beestjes, scheepsmodellen en simulatoren. Veel belangstelling was er voor voor virtuele machinekamer waarin je met een oculusrift bril kon rondkijken en de klimwand waarop geklommen moest worden tot zeeniveau. Het bouwen van eilanden met zand en piepschuim trekt ook altijd veel aandacht van leerlingen.

Programma voor vmbo’ ers

MBO Life Sciences en CIV Water organiseerden op de locatie WaterCampus een interessant programma voor 300 vmbo’ers. Het programma bestond uit een college en uit een doe-activiteit. Sieger Rinsma, docent bij MBO Life Sciences, opende het college waarna mbo-Waterambassadeurs Roelie en Annelies vertelden over hun ervaringen. Froukje Grijpstra, ecologe bij Wetterskip Fryslân, nam de jongeren mee in de waterwereld van de Potmarge.

Naast het college gingen de leerlingen naar het riviertje de Potmarge waar onderzoek werd gedaan naar de waterkwaliteit en de oeverbeplanting. Ook konden een aantal chemische proefjes worden uitgevoerd om de kwaliteit van het water te bepalen.