De site van CIV Water gebruikt cookies. 

X

Kick off vakman laborant en keuzedeel procesoperator afvalwater

19 december 2016

Kick off: vakman laborant in de watersector

Op woensdag 1 februari vindt de kick off plaats van de Expertgroep laboratorium/analist. Zij gaan het komende half jaar bezig met de ontwikkeling van vernieuwend onderwijs voor de toekomstig laborant in de watersector.

Deelnemende partijen van de expertgroep zijn: Vitens, Waterlaboratorium Noord, ROC Leiden, MBO Life Scienses, Noorderpoort en Drenthe College. We werken in co-creatie als werkveld en onderwijs samen aan de ontwikkeling van het keuzedeel. In totaal vijf bijeenkomsten werken we naar de ontwikkeling van een raamwerk, en geven bovendien invulling aan concreet lesmateriaal, waarin de nieuwste inzichten uit het werkveld worden verwerkt en we een goed aansluiting van onderwijs en werkveld realiseren.

 

Vakman procesoperator afvalwaterzuivering

Vanaf 7 februari starten we met de ontwikkeling van het keuzedeel afvalwaterzuivering. Deze maakt onderdeel uit van de procestechniek-opleidingen in het mbo. De vraag naar de mbo-opleiding afwalwaterzuivering is afkomstig van de waterschappen, die de de wens hebben geuit om toekomstige vakmensen voor het werkveld goed op te leiden.

Deelnemende partijen bij de ontwikkeling van het keuzedeel zijn :Waterschap Aa en Maas, waterschap Zuiderzeezand, Waterstromen, Wateropleidingen, MBO Life Sciences, Deltion College en het Willem I College.

 

 

 

« Nieuwsoverzicht