Beheer Buitenruimte 2.0

CIV Water

Beheer Buitenruimte 2.0

  • Afgerond
  • Opleiding
  • Professionals
  • Waterbeheer

De (water)wereld verandert. Verander je mee?

Nederland leeft duurzaam met water, maar dat gaat niet vanzelf. Bijna dagelijks is water in het nieuws. Wateroverlast door clusterbuien, hoge waterstanden afgewisseld met perioden van droogte. De bodemdaling als gevolg van gas- en oliewinning gecombineerd met zeespiegelstijging. Het watersysteem in Nederland heeft veel te verduren. Dit vraagt om vakmanschap bij de inrichting van ons watersysteem en het beheer hiervan. Daarom hebben wij in samenwerking met diverse partners in 2017 de bbl-opleiding onder de naam Waterbeheer ontwikkeld, een mbo-niveau 3 en 4 opleiding. De deelnemer wordt in deze opleiding klaargestoomd voor verwachtingen en wensen vanuit de veranderende actualiteit. De opleiding ging in 2018 van start.

CIV Water

De opleiding is gericht op bijvoorbeeld medewerkers van gemeenten, waterschappen en cultuurtechnische bedrijven. Naast theorielessen zijn er ook veel lessen en opdrachten in de praktijk. De deelnemer wordt begeleid door bevoegde docenten en professionals. Het totale traject niveau 3 plus niveau 4 bedraagt drie jaar. De opleiding is in 2019 hernoemd naar Beheer Buitenruimte 2.0.

CIV Water

Deelname

De bbl-opleiding Beheer Buitenruimte 2.0 wordt mede mogelijk gemaakt door MBO Life Sciences, Aeres, Terra en Zone.college. Wil je een vergelijkbaar traject ook voor jouw organisatie? Of wil je met ons samenwerken om een nieuwe cursus of opleiding te ontwikkelen? Neem dan contact op.

Relevante trajecten

CIV Water
Masterclasses
CIV Water
Waterbeheer voor natuurbeheerders