Veilig werken met chemicaliën

CIV Water
  • Chemicaliën
  • Cursus
  • Professionals
  • Terugkerend

Veilig werken met chemicaliën

Vitens werkt met een aantal chemicaliën, waarbij veiligheidsrisico’s kunnen optreden. Samen met CIV Water en MBO Life Sciences heeft Vitens een cursus vormgegeven om ervoor te zorgen dat deelnemers snappen wat voor chemicaliën dit zijn en waar het over gaat.

Het is ontzettend belangrijk dat medewerkers van Vitens die met chemicaliën werken voldoende kennis hebben van de stoffen en van de gevaren. Niet alleen kennis over deze chemicaliën komt in deze cursus aan bod, ook het juiste handelen vanuit een veilige basishouding wordt besproken. Daarnaast is er aandacht voor onder andere regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en incidenten. De do’s en don’ts vanuit praktische situaties wordt besproken.

De training wordt gegeven bij Vitens op locatie. Deelnemers gaan vanuit de eigen werkomgeving opdrachten uitvoeren, onder begeleiding van een veiligheidsambassadeur van Vitens. CIV Water geeft samen met Vitens de cursus vorm en faciliteert vervolgens de uitvoering van de cursus. We verzorgen een stukje basiskennis Chemie. Deskundigen uit eigen bedrijf spelen een belangrijke rol.

Deelnemers herhalen elke drie jaar de cursus met een voorbereidende opdracht.

Deelname

Veilig werken met chemicaliën wordt mede mogelijk gemaakt door Vitens en MBO Life Sciences. Wil je een vergelijkbaar traject ook voor jouw organisatie? Of wil je met ons samenwerken om een nieuwe cursus of opleiding te ontwikkelen?

Relevante trajecten

CIV Water
Masterclasses
CIV Water
Waterbeheer voor natuurbeheerders