Drones

CIV Water

Drones

  • Afgerond
  • Cursus
  • Studenten
  • Vispassages

Drones

Drones zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden bij zowel consumenten als bedrijven. In het werkveld van groen en milieu ontwikkelen de drones en de toepassingen zich razendsnel. Vanuit de arbeidsmarkt is er overduidelijk vraag naar mensen die professioneel een drone kunnen hanteren voor specifieke doeleinden. Redenen genoeg om samen met Wetterskip Fryslân een lessenserie te ontwikkelen waarbij studenten van MBO Life Sciences worden voorbereid op het leren omgaan met drones en de toepassingsmogelijkheden. In juni 2023 zijn de lessen begonnen.

Om voor professionele doeleinden met een drone te mogen vliegen, is het nodig een certificaat te behalen. Bedoeling is dat we met deze cursus de studenten hier een basis voor aanbieden, zodat ze, als vervolg op de cursus, zelf een officieel certificaat kunnen behalen.

Meer informatie

Drones wordt mede mogelijk gemaakt door Wetterskip Fryslân. Wil je een vergelijkbaar traject ook voor jouw organisatie? Of wil je met ons samenwerken om een nieuwe cursus of opleiding te ontwikkelen?

Relevante trajecten

CIV Water
Milieuadviesbureau
CIV Water
Onderwaterdronepiloot