Milieuadviesbureau

CIV Water
  • Afgerond
  • Overige
  • Studenten

Milieuadviesbureau

In het Milieuadviesbureau (MAB) werken studenten van MBO Life Sciences en Aeres aan verschillende projecten die een bedrijf als opdrachtgever heeft. Studenten kiezen een project waar ze graag aan willen werken. Op basis van die keuze gaan studenten aan de slag. Ze hebben daarbij zelf contact met de opdrachtgever, docenten begeleiden het proces. De projecten duren gemiddeld 10 weken, maar er zijn ook projecten die langer doorlopen. In het projectbureau worden ook workshops georganiseerd waar bedrijven studenten meenemen in actuele ontwikkelingen in het werkveld of ter ondersteuning van de projecten. Alle studenten vanaf eind leerjaar 1 doen mee. Het Milieuadviesbureau is een bureau voor en door mbo-studenten. Studenten werken anderhalve dag in de week in het bureau.

Het Milieuadviesbureau kwam mede dankzij CIV Water tot stand. Wij stelden docenturen beschikbaar om het MAB op te starten. Daarnaast heeft het netwerk van bedrijven geholpen bij het zoeken naar opdrachten en dat wat geleerd is in het Vitens opleidingstraject Drinkwatertechniek is meegenomen in de ontwikkeling van het MAB.

De opdrachten

CIV Water

De opdrachten worden aangeleverd door bedrijven en organisaties. Studenten van het MAB gaan hiervoor ook actief naar op zoek. Alle opdrachten dragen bij aan het wendbaar maken van de student in de context van onderzoeker en adviseur leefomgeving. Daarnaast dragen de opdrachten bij aan het onderdeel zijn en bijdragen aan de maatschappij. Duurzaamheid is een belangrijk thema in de opdrachten.

Eigen website

CIV Water

De studenten hebben een eigen website ontwikkeld voor de promotie van hun Milieuadviesbureau. Hier vind je nog meer informatie.

Bekijk hier de website

Meer informatie

Wil je meer informatie of word je hier nieuwsgierig van? Je kan direct contact opnemen met het MAB als je een mooie opdracht hebt of contact met ons opnemen als je iets soortgelijks wilt opzetten.

Relevante trajecten

CIV Water
Drones
CIV Water
Onderwaterdronepiloot