Makathons

CIV Water

Makatons

  • Evenement
  • Studenten
  • Terugkerend
Neem contact op

Makathons

Een kijkje in de keuken van bedrijven in het werkveld en bijdrage leveren aan het oplossen van uitdagende vraagstukken. Dat is waar het om draait in onze makathons die wij samen met MBO Life Sciences organiseren. Een makathon is een grote brainstormsessie waarbij mbo-studenten en professionals uit het werkveld elkaar ontmoeten.

De studenten gaan op bezoek bij verschillende bedrijven in de watersector met één of zelfs meerdere praktische uitdagingen. Op locatie krijgen ze informatie over het bedrijf en de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft. Daarna gaan de studenten in groepen uiteen om oplossingen te bedenken.

Het doel van onze makathon is studenten de kans te geven om mee te denken in het bedrijf en met hun frisse blik, nieuwe ideeën in te brengen. Door hen hierbij te betrekken ontstaan er vaak verrassende en innovatieve ideeën waarmee het bedrijf haar vraagstukken efficiënt kan aanpakken.

CIV Water

Ontwikkeltraject starten

Makathons worden mede mogelijk gemaakt door MBO Life Sciences en diverse deelnemende bedrijven. We hebben dit ontwikkeltraject onder andere georganiseerd bij agrarische groothandel en producent Agriton, kaasmakerij Henri Willig en BD Kiestra, een grootleverancier van medische hulpmiddelen. Wil jij ook een makathon organiseren voor jouw organisatie?

Relevante trajecten

CIV Water
Drones
CIV Water
Milieuadviesbureau